Miimo-robottileikkurit

24YM - Honda Miimo -kampanja

Nauti kesästä. Nauti Miimosta.

Kesäisin ruohon leikkaamiseen kotipihalta vierähtää aikaa jopa puoli päivää viikottain. Yleensä ruohonleikkuuseen ryhdytään, kun on vapaa-aikaa ja aurinko paistaa. Eli juuri silloin, kun moni meistä tekisi mieluummin jotain aivan muuta. Miksi emme siis antaisi robotin huolehtia kotipihan ruohonleikkuusta ja nauttisi itse kesästä?

Honda Miimo on ihanteellinen laite jokaiselle, joka haluaa kauniin vihreän ja huolitellun nurmikon sekä vapautta nauttia kesästä. Tämä ilman käyttäjää itsenäisesti toimiva leikkuri pitää ruohon täysin automaattisesti sopivan pituisena ja kauniin vihreänä koko leikkuukauden ajan.

Moni meistä ajatteleekin, että robottiruohonleikkurin paras ominaisuus on sen tuoma ajansäätö. Usein Miimon hankinnan jälkeen paljastuu robottileikkurin toinen, vähintään yhtä tärkeä ominaisuus. Miimon leikkaama nurmikko alkaa nopeasti näyttämään paljon aiempaa paremmalta. Syy tähän löytyy muuttuneesta leikkuutavasta.

Miimo jättää kauniin jäljen.

Miimo toimii jatkuvan leikkuun menetelmällä katkaisten ruohosta vain 2-3 milliä kerrallaan useaan kertaan viikossa. Sen jättämä leikkuujäte on niin pientä silppua, että se häviää ruohon juuristoon ja hajoaa nopeasti toimien luonnonmukaisena lannoitteena, joka ylläpitää ruohon terveyttä ja kohentaa sen laatua. Nurmikon keltaisuus häviää, samoin rikkaruohot. Samalla monen suomalaisen nurmikon suuri ongelma, sammaloituminen vähenee kuin itsestään. Lopputuloksena on kaunis ja tasaisen vihreä ruohikko.    

Miimossa on kolme vapaasti pyörivää terää, jotka myötäilevät tielle sattuvia kovia esteitä, kuten kiviä. Leikkuukorkeus on nopeasti ja tarkasti säädettävissä 20-60 millimetriin. Näin Miimo takaa tasaisen leikkuujäljen epätasaisessakin maastossa.

24YM Miimo HRM4000 Live

Miimon käyttöönotto on nopeaa ja helppoa.

Miimon käyttöönotossa on kaksi vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa rajataan haluttu leikkuualue Miimon mukana toimitettavalla vihreällä kaapelilla. Kaapeli painetaan maata vasten mukana toimitettavilla kiiloilla. Kaapeli kannattaa asentaa tasaisesti noin 20-40 sentin päähän nurmikon reunasta. Näin Miimo tunnistaa nurmikon rajat hyvin. Tässä vaiheessa kannattaa muistaa, että kaapelin sisällä kulkee pieni sähkövirtaus, joten kaapelin tulee muodostaa yksi yhtenäinen suuri lenkki latausasemasta leikkuualueen ympäri kulkien takaisin latausasemaan. Kun kotipihan nurmikko on rajattu kaapelilla, on kesän suurin pihatyö samalla suoritettu.

Toinen työvaihe on Miimon ohjelmointi. Se käy nopeimmillaan parissa minuutissa suomenkielisen valikon ohjeita noudattaen. Miimo on täynnä hienoja teknisiä ominaisuuksia ja lisäohjelmia, joten ohjelmointiin saa toki kulutettua aikaa enemmänkin. Sen voi ohjelmoida esimerkiksi kiertämään nurmialueiden reunat 1-2 kertaa viikossa, jolloin nurmikon reunukset ovat aina tasaisesti leikatut ja kauniisti viimeistellyt. Tai jos haluat, että Miimo leikkaa tiettyinä vuorokausina ja tiettyinä kelloaikoina tiettyjä osia pihastasi niin Miimon saa ohjelmoitua toimimaan juuri niin.

Ahkera ja älykäs pihan hoitaja.

Miimo liikkuu hyvin suomalaisessa maastossa. Se sopeuttaa liikkumisnopeutensa aiempaa paremmin kaltevilla pinnoilla sekä ylä- ja alamäissä. Laitteen renkaat pitävät hyvin pahassakin maastossa, joten leikkuu onnistuu hyvin vaativammallakin piha-alueella. Moni epäilee ettei laite toimi omalla pihalla. Tämä ei pidä paikkaansa. Miimo toimii kaikilla pihoilla, joihin sen voi asentaa. Miimon nousu- ja laskukyky on 45 %, joten kotipihan mahdolliset epätasaisuudetkaan eivät tuota ongelmia. Todella jyrkkiin rinteisiin Miimo ei sovellu.

Miimon kolme 360 asteen sensoria tunnistavat kiinteän esteen joka suunnasta. Osuessaan esteeseen Miimo pysähtyy, kääntyy ja jatkaa matkaansa toiseen suuntaan. Kun Miimo tulee paikkaan, jossa on paksua tai pitkää ruohoa, se säätää automaattisesti nopeutensa niin, että nämäkin kohdat tulevat leikatuksi yhtä huolellisesi kuin muutkin.

Miimossa on myös ainutlaatuinen, sisäänrakennettu suuntasensori, jonka ansiosta Miimo kulkee kaltevillakin alustoilla suoraan, eikä tee muiden robottileikkurien tapaan kaarevaa leikkuulinjaa. Suora leikkuulinja varmistaa tarkemman ja tehokkaamman leikkauksen rinnealueilla.

Miimo voidaan ohjelmoida enintään viidelle eri leikkuualueelle, joista jokaiselle voidaan erikseen määritellä leikkuuajat sekä muut työskentelytavat. Aina työt suoritettuaan Miimo palaa itsekseen latausasemaan ladattavaksi, joten Miimosta ei tarvitse huolehtia koko kesänä, se hoitaa hommansa varmasti ja eleettömästi.

Turvallinen ja luotettava.

Miimo tunnistaa nurmikolle asennetut rajalangat ja pysyy aina niiden sisäpuolella. Turvallisuuden takeena on kaksi nostotunnistinta, jotka kytkeytyvät toimintaan, mikäli Miimo nostetaan ilmaan. Tällöin terä pysähtyy heti ja äänimerkki hälyttää, eikä leikkuri palaa toimintaan ennen kuin omistaja syöttää siihen oman PIN-koodinsa. Tämä ominaisuus tekee siitä myös hyödyttömän varkaille.

Miimo 1000, Miimo 1500 Live, Miimo 2500 Live ja  Miimo 4000 Live. Mallit eroavat toisistaan lähinnä leikkuukapasiteetiltaan. Miimo 4000 Live pystyy huolehtimaan jopa 4000 neliömetrin suuruisesta alueesta vuorokaudessa, mikä vastaa noin puolta virallisesta jalkapallokentästä. Kaikille Miimo-malleille annetaan 4 vuoden takuu yksityiskäytössä.

Miimo - tag
Sulje
Sulje